Coolminds symbol reverse

Bedrijfs website inĀ quarantaine?

Wist je dat het bedrijf dat jouw bedrijfswebsite in de lucht houdt ook die website offline mag halen als blijkt dat de website niet op orde is? Dit kan grote gevolgen hebben in deze periode van fysieke winkel sluitingen, waar je afhankelijk bent van al je online kanalen.

Neem contact op

Uw website in quarantaine?

Onlangs werd een van onze klanten getroffen door een aanval vanuit China en Rusland. Het betrof hier een  grootschalige en langdurige scan op kwetsbaarheden in de website. Deze scan kwam in zulke grote hoeveel voorbij, dat andere klanten op dezelfde gedeelde server daar last van hadden. Als hoster hadden we dan de keus om de website offline te halen zodat andere klanten geen last meer hebben van de aanval. Een ingrijpende maatregel met grote commerciĆ«le gevolgen.

Samen met de klant en haar webbouwer hebben we in korte tijd een oplossing gevonden, maar ook hebben we uitgezocht waar de kern van het probleem lag. Dat leidde tot een korte checklist voor site eigenaren.

Stel voor jou de vraag:

  • Is mijn website veilig en up2date?
  • Heb ik wel de juiste abonnementsvorm?
  • Is mijn CMS niet onderhevig aan scans van hackers?
  • Is mijn website bedrijfskritisch? 
  • Kan mijn site een dag of langer in quaraintaine?

NetworkOps kan je door middel van een Quickscan helpen met het in kaart brengen van de risico's en adviseren over te treffen maatregelen. Wij kijken onder andere op technisch en organisatorisch vlak of alles goed voor elkaar is. Bijvoorbeeld of de afspraken met jouw hoster goed zijn en of jouw website zomaar offline gehaald mag worden....

Neem contact op