Coolminds symbol reverse

5 Tips voor het kiezen van een domeinnaam

De domeinnaam is van belang voor de vindbaarheid op het web. De keuze moet daarom SEO strategisch worden gemaakt.

5 Tips voor het kiezen van een domeinnaam

Soms ligt het voor de hand om de bedrijfsnaam te kiezen. In veel gevallen wordt een nieuwe naam gekozen, zoals een nieuw te lanceren merk, een project of online winkel. Al een idee wat betreft uw nieuwe domeinnaam? U kunt uw domeinnaam checken om te kijken of uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.

We hebben een aantal tips voor je:

Tip 1: Sluit aan bij zoektermen
Probeer met je naam aan te sluiten bij veel gebruikte zoektermen, of een domeinnaam die logischerwijs direct als domeinnaam wordt getypt, bijvoorbeeld pannenkoeken.nl. Denk in het laatste geval er ook aan om zowel de enkelvoud als de meervoud vast te leggen.

Tip 2: Direct vastleggen
Check altijd tijdig of de domeinnaam beschikbaar is en leg die direct vast. Je wilt niet dat je plannen worden gedwarsboomd door iemand die je in de tussentijd te snel af is.

Tip 3: Aansluiten bij de regio waarin je actief bent
Kies extensies om te benadrukken of je internationaal, landelijk of regionaal werkt. Kies bijvoorbeeld voor .com voor een internationale uitstraling. Kies de landenextensies, zoals .nl, .be, .de, voor het benadrukken van de aanwezigheid in dat land. De regionale uitstraling wordt benadrukt met een extensie zoals .frl. Je kunt deze truc ook uithalen door de regio of plaats te verwerken in de domeinnaam zelf, zoals schilderinleeuwarden.frl.

Tip 4: Controleer of je naam geen inbreuk maakt
Deze tip heeft niet zoveel te maken met het checken van de domeinnaam, maar is wel razend belangrijk als een merk of product wordt gelanceerd. Check altijd na de domeinnaam of het merk vrij is in het Benelux Merkenregister https://register.boip.int/bmbonline/intro/show.do. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Tip 5: Laat je inspireren
Loop je vast en heb je nieuwe inspiratie nodig? Maak dan gebruik van synoniemen. Voor Nederlandse synoniemen ga je naar http://synoniemen.net/. Voor Engelstalige synoniemen kun je de volgende website gebruiken: http://www.thesaurus.com/.

Adviseer mij